nedeľa, júna 3

Dýchaj


Šťastie. Vrtkavé. Neuchopiteľné. Vyšmykovacie. Krásne. Toľko krát sa zdalo, že si na teba sadlo, ale potom uletelo. Chceš ho a keď ho máš, tak sa ho zľakneš. Lebo čo ak to dopadne tak, ako predtým?


Bojíš sa, že ho prudším pohybom odplašíš a ten strach spôsobuje, že premýšľaš nad hlúposťami a robíš voloviny. V snahe hasiť, nalievaš benzín do plameňov. Hysterka! Sa spamätaj! Šťastie nie je zbabelý komár. Neodletí pri náznaku nebezpečenstva. Teda aspoň vtedy nie, keď je skutočné.


Dýchaj, víla, dýchaj. Zhlboka a naplno. Nepremýšľaj. To ťa udusí. Užívaj. Zabudni na to, ako to bolo s tým predtým a s tým ešte pred ním. To bolo vtedy... boli iní. Ty si bola iná. Nestresuj. Netlač. Nenechaj sa oklieštiť zbytočným strachom. Vymaž z pamäti všetky sprosté články z ešte sprostejších slepačích časopisov, čo si čítala kdesi na záchode, o tom, čo a ako sa má a čo a ako sa nemá. Rob a hovor to, čo sa ti chce. Tým nepokazíš nič. Nepochybuj. Hlavne o sebe nie, tak ako to ty zvykneš.


On vie, prečo ťa má rád. Prečo ťa objíma. Prečo zbožnuje, keď sa smeješ. Prečo ťa počúva. Prečo ťa bozkáva. Prečo ťa hladká. Prečo je rád, keď si pri ňom. Prečo sa vytešuje z toho, keď pochabo tancuješ na Polemic. Prečo ťa rád a kvalitne pozitívne prekvapuje. Keby nechcel, tak to nerobí, nie? Tak čo do prdky riešiš?


Studená sprcha a ráno budeš svieža, voľná a bez strachu. Tak pochopili sme sa, alebo potrebuješ poriadne nakopnúť?


8 komentárov:

Lilith povedal(a)...

yessssss!!!!!

lizardik povedal(a)...

veru veru dýchaj, aj sa tak podobne dnes cítim, napätý a bez nálady, podráždený, ustráchaný, a to všetko preto, že ma napadol strach a strach je strašná sviňa, ale ja ho už nejako okašlem a ty tiež :-)

rebelphoto povedal(a)...

ehm, poznam v opacnom garde ;)

germa povedal(a)...

všetky tie "dobré rady" od kamošiek a časopisov treba utopiť v studni bez vedra. Užívaj konečne to, čo treba a prestaň filozofovať. Láska to nepotrebuje.

femma povedal(a)...

zažeň strach a vychutnávaj si lásku a šťastie!

lota povedal(a)...

Ver tomu, co z neho citis. Nepremyslaj velmi, co a ako by si mala...Rob vsetko ako na zaciatku, rozosmej ho, roztancuj ho. Nech sa pozera a nech z Teba nechape.-))
PA

Anonymný povedal(a)...

ciao, vila :)
tienes la verdad, pocuvaj dusu a nic NERIEŠ(ked uz ja napisem slovo velkymi pismenami a k tomu este aj s diakritikou, tak to musim mysliet sakra vazne) :)))

-- kamikatze -- povedal(a)...

niekto bol na bazantovi :D zenskym casakom netreba verit, citam ich od 15 a aha jak som dopadla :D (to bol vtip)vila, rob to co titis a kasli na "pravidla", ked lubil treba srdce pocuvat, nie rady...